Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зернову каву сорту Арабіка Кенія вирощують на схилах легендарної гори Кіліманджаро, в східній частині Африканського континенту на висоті 1200-2000 м над рівнем моря. Як правило, сорти, які ростуть на височинах і схилах гір, мають багаті смакові і ароматичні якості і відносяться до преміум-сегменту кавового ринку. Не є винятком і цей сорт кави.
Але, крім висоти зростання в формуванні смакового букета беруть участь і інші особливості клімату та географії. А саме сусідство Індійського океану, безпосередня близькість екватора і вулканічні грунти. Саме набір цих факторів забезпечує найвищу якість і цінність кави сорту Арабіка Кенія.
Арабіка з Кенії - якість гарантована природою і державою
Унікальний клімат і Агрокультурні особливості дозволяють збирати на плантаціях два врожаї кенійської арабіки в рік. Щоб всі плоди були однаково стиглі , а, отже, і зерна однорідні та п ривабливі, збір проводять в 5-6 підходів.
Слід зазначити, що якість кенійської кави - це стратегічний інтерес країни. Тому тут була створена спеціальна служба - Департамент кавовій промисловості Кенії, яка на державному рівні контролює якість кавової сировини.
Отже, якість кави в зернах сорту Арабіка Кенія забезпечено:
- високогірними плантаціями на оптимальній висоті над рівнем моря;
- особливим кліматом, гармонійним поєднанням опадів і сонячного тепла;
- вулканічними ґрунтами, на яких ця кава росте;
- правильним і своєчасним збиранням врожаю;
- обробкою зерен, що поєднує традиції і технології;
контролем якості з боку держави, в особі Департаменту Кава Кенії.
Смак і аромат кенійської арабіки
Тепер кілька слів про, ймовірно, найбільш важливі для покупця особливості цього сорту кави - про його смак і аромат. Для початку слід зазначити, що Арабіка Кенія володіє неповторними оригінальними смаковими характеристиками, тому її легко відрізнити від інших сортів кави. Смак цієї кави густий насичений з основними винними, фруктовими і пряними нотами. Присутня яскраво виражена кислинка, легка гіркота, а в післясмаку ноти цитрусових фруктів і лісових ягід. Аромат густий, солодкуватий, з напівтонами карамелі і тропічних фруктів.
Кенійська арабіка - незамінний інгредієнт в благородних кавових купажах. Її змішують з більш «тихими» сортами, щоб трохи збалансувати її яскравий і агресивний смак. У чистому вигляді Арабіка Кенія - відмінний вибір для приготування ранкової кави. Випивши чашку еспресо з кенійських кавових зерен, Ви виповнилося сили африканського лева і будь-які завдання будуть Вам до снаги.
Щільна тришарова упаковка триплекс "з клапаном і zip застібкою дозволить максимально довго зберегти чарівний аромат кави.
Пропонуємо Вам замовити у нас кава сорту Арабіка Кенія і насолодитися його неповторним смаковим букетом. А про результати дегустації та свої враження можете написати відгук. Будемо Вам дуже вдячні.