Кількість
|
Вартість
|
||
|
З початку ХХ століття в Руанді вирощується кава, і сьогодні країна відома як один із лідерів виробництва кави в Африці. В останнє десятиліття руандійське кавове зерно набуло великої популярності та визнання у всьому світі. Його гладке кремове тіло, солодкий ягідний профіль та виразна кислотність зробили його особливо популярним. Це значною мірою завдяки багатству місцевого ґрунту ортофосфатною кислотою.
Руандійські кавові ферми, на яких культивується кава, знаходяться в основних регіонах, таких як Gakenke, Rutsiro, Karongi, Nyamasheke, Nyagatare, Kamonyi, Kayonza, Ngoma, Kirehe, Nyamagabe та Huye, розташовані на висотах понад 120.
Ця висота сприяє високій щільності кавових зерен. Більшість місцевих кав належить сорту Bourbon, а також невеликий відсоток сортів Caturra і Catuai. Крім того, у Руанді розроблено ендемічний сорт – Coffea arabica var. Mayaguez.
Урожай забирають двічі на рік: основний з березня по червень і проміжний у вересні-листопаді.