Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава в зернах Арабіка Копи Лювак (Kopi Luwak) - найрідкісніший і найдорожчий вид кави родом з Індонезії, відомий завдяки специфічному способу обробки кавового зерна. Цю елітну каву виготовляють не з певного сорту кави, а з кавових зерен які пройшли «обробку» в кишечнику невеликого звіряти сімейства мусангів - лювака. Слово «копі» на індонезійському діалекті малайської мови означає «кава», а «лювак» - місцева назва мусанг азійський, або малайської пальмової куниці. Лювак живе на деревах і харчується плодами кавового дерева.
Процес виробництва кави «Копі Лювак» полягає в тому, що лювака поїдають стиглі плоди кавового дерева, але переварюють лише м'якоть кавової вишні, а самі зерна проходять через його травну систему, де під впливом певних ензимів піддаються ферментації. Неперетравлені зерна кави потім збираються людьми, миються і сушаться на сонці.
Довгий післясмак порадує Вас нотками какао та спецій.