Як використати купон на знижку?

Детальніше


Щоб застосувати купон на знижку — потрібно додати товар до кошика, перейти до оформлення замовлення.

Знизу під замовленими вами товарами знайдете - "Є купон зі знижкою?".

 

 

Натискаєте на нього, в текстовому полі що утворилося, в повному обсязі без додаткових пробілів потрібно вставити промокод і натиснути кнопку «ОК».

Підсумкова вартість замовлення перерахується автоматично з урахуванням знижки.

 

*Акційні купони діють в слідуючих категоріях та їх підкатегоріях:

•    Кава зернова
•    Кава мелена
•    Дріп кава
•    Кава в пірамідках
•    Кава в капсулах
•    Розчинна кава
•    Чай

* Акційні купони НЕ діють в слідуючих категоріях та їх підкатегоріях:

•    Смаколики
•    Супутні товари
•    Сертифікати
•    Акції

 

Як вибрати каву?

Детальніше


Перед тим як купити каву в зернах, варто визначитися, якій саме ви віддаєте перевагу. Існує безліч чинників, куди слід звернути увагу під час виборів. Ключових факторів - 5. Розглянемо їх докладніше.

Країна одержання сировини. Кава з різних країн дуже відрізняється за смаком. Наприклад, сорти з Індії поєднують у собі характерну грейпфрутову кислинку та гіркуватість. Кава з Ємену має терпкий присмак та пряний аромат. Кава з Папуа Нової Гвінеї відрізняється найбільш яскраво вираженою кислинкою.


Сорт. Існує два основні сорти кави – арабіка та робуста. Робуста – це міцніша кава з терпким присмаком. Цей сорт вважається нижчим за якістю. Що стосується арабіки, її вирощують переважно в екваторіальних країнах з високою вологістю. Палітра смаку та аромату в арабіки набагато різноманітніша, наприклад, це може бути характерний цитрусовий або пряний аромат. Виробники часто змішують ці два сорти у різних пропорціях для отримання різних смаків.


Ступінь обсмажування. Усього їх існує п'ять – світла, середньо-світла, середня, середня-темна та темна. Чим світліше обсмажування, тим менше гіркоти смакує. Однак і аромат такого продукту буде менш насиченим. Темні зернові кави мають характерну гіркоту, але при цьому відрізняються характерним насиченим ароматом.
Смакові відтінки. Виробники кави вже давно освоїли технології, як, завдяки правильно підібраному складу та купажу, надати каві той чи інший смак та післясмак. Наприклад, це можуть бути ванільні нотки, горіхові, цитрусові та ін.


Рівень міцності кави. Він може бути високим, середнім та низьким. Багато в чому це залежить від співвідношення у складі робусти та арабіки. Робуста – це сорт із високим вмістом кофеїну – 4%. Це забезпечує фортецю. Арабіка містить лише 2% кофеїну. Відповідно, якщо в бленді співвідношення на користь робусти, фортеця буде вищою, і навпаки.
Також при виборі слід звернути увагу на бренд, вартість товару та бажано ознайомитися з відгуками. Однак пам'ятайте, що вибір для кожної людини є індивідуальним. Тому варто скуштувати різні бленди з різними смаками, ароматами, фортецею і порівняти їх для себе. Тоді ви зможете знайти найкращий варіант на ваш смак.

 

Як правильно зберігати каву?

Детальніше


Якісну каву в зернах важливо правильно зберігати. В іншому випадку він втрачатиме свої властивості, і вже через кілька днів ви відчуєте, що зерна вже не дають того аромату та смаку, заради чого ви їх купували. Щоб не зіткнутися з цією проблемою, дотримуйтесь кількох важливих правил, які допоможуть зберегти вашу каву ароматною і смачною максимально довго.

Зберігайте каву у прохолодному місці. Для цього цілком підійде закрита шафка на вашій кухні. В особливо спекотні дні можна поставити упаковку в холодильник.


Зберігайте каву у сухому місці. Це важливо, щоб кава не набула неприємного смаку вогкості, щоб на зернах не з'явилася пліснява. Темне сухе місце – найкращий варіант для зберігання.


Зберігайте каву герметично. Кава зернова може вбирати навколишні запахи, що негативно позначиться на ароматі. Тому краще купувати продукцію в ZIP-пакетах і щільно застібати застібку. Особливо це важливо, якщо ви зберігаєте каву в холодильнику або шафі на кухні, де багато різних сторонніх запахів.


Ще один важливий фактор – термін зберігання кави. Враховуйте, що при правильному зберіганні продукт зберігає свої властивості протягом 14 днів, після чого все одно починає «видихатися». Тому, якщо ви купуєте каву для сім'ї, краще додавати до кошика кілька упаковок по 250 гр. Упаковки по 1 кг краще брати в офіс або в інші місця, де багато людей і упаковку встигнуть використовувати за 2 тижні.

 

Яка найдорожча кава у світі?

Детальніше 

Безсумнівно одним із найдорожчих видів кави є: Kopi Luwak.
Його виробляють в Індонезії, Південній Індії та В'єтнамі.

Назва напою складається з 2 слів: Kopi - кава і Luwak - маленьке звірятко, яке живе в джунглях - звичайний мусанг азіатський. Він їсть ягоди кави, а неперетравлені кавові зерна виходять із його кишечника.

Кожній тварині в день дають близько 1000 г кавових ягід, але в кінці отримують близько 50 г зерен. Саме це і дає відповідь на запитання, що Копі Лювак - найдорожча кава. Мусанги їдять не тільки каву, тому що вони хижаки і в їхньому раціоні має бути і тваринна їжа.

Вдень вони сонні та більшу частину дня сплять, а активними стають вночі, тому основний прийом їжі у них увечері.

 

Чи залежить смак кави від умов вирощування?

Детальніше


Безперечно. Перед тим як купити зерна, ви можете подивитися, де росте кава, яку ви купуєте, і відразу ж зрозуміти специфіку її смаку. Зрозуміло, це актуально для досвідчених кавоманів, але навіть якщо ви порівняєте кілька сортів, ви відчуєте різницю. На смак тих чи інших зерен впливають такі фактори:

  • Висота, де знаходиться плантація.
  • Ступінь освітлення та тіні.
  • Якість ґрунту, насиченість його певними поживними речовинами.
  • Кількість опадів, що випало на території зростання плантації.
  • Температура у зоні проростання тощо.

Наприклад, якщо кава росте на вулканічних ґрунтах високогір'я, для неї характерна кислинка у смаку. Якщо плантація знаходиться в регіонах з мінливим кліматом, можна буде розпізнати тютюнові нотки. Якщо кава росте на середніх висотах (близько 1 000 метрів), то можна відчути пряні нотки у смаку та ароматі. Якщо при цьому ще багато опадів, то смак напою матиме характерну ягідну кислинку.